השירות ניתן בבתי העלמין שבאזור מרכז הארץ בלבד

בניית מצבות: מסע בין זיכרון אבן ועיצוב

בניית מצבות: מסע בין זיכרון, אבן ועיצוב. בניית מצבה היא תהליך מורכב ורגיש, המשלב צרכים רגשיים, אסתטיים ופרקטיים. זוהי הזדמנות להנציח את זכר יקירכם באופן ייחודי ומרגש, המשלב את הזיכרונות ממסע החיים של יקירכם תוך בחירה נכונה של חומרים, עיצוב וסגנון.

גלריית תמונות בניית מצבות: מסע בין זיכרון אבן ועיצוב

השאירו פרטים לקבלת מידע אודות בניית מצבות: מסע בין זיכרון אבן ועיצוב

בלחיצה על כפתור "שלחו" אני מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של עולמין

או חייגו:

054-451-1665

עוד מידע שכדאי לדעת על בניית מצבות: מסע בין זיכרון אבן ועיצוב

בניית מצבות: מסע בין זיכרון, אבן ועיצוב. בניית מצבה היא תהליך מורכב ורגיש, המשלב צרכים רגשיים, אסתטיים ופרקטיים. זוהי הזדמנות להנציח את זכר יקירכם באופן ייחודי ומרגש, המשלב את הזיכרונות ממסע החיים של יקירכם תוך בחירה נכונה של חומרים, עיצוב וסגנון.

בניית המצבה אורכת כמספר שלבים עיקריים כאשר כל אחד מהם הוא רגיש וחשוב במיוחד. במאמר זה נשתדל לפרט לכם באופן מסודר על השלבים העיקריים בתהליך הזה.

השלב הראשון בתהליך בניית המצבה

בשלב הראשון של בניית המצבה אנחנו ניגשים קודם כל לבחירת סוג האבן. שלב זה נעשה באופן רגיש כי בדרך כלל זה קורה מיד לאחר הפטירה של הנפטר. בנוסף לבחירת אבן המצבה זה גם השלב בו בוחרים את הנוסח וסוג האותיות שיונצחו על המצבה.

עכשיו ניתן מספר דוגמאות לאבני מצבה שאנשים בוחרים:

שיש חברון – בארץ ישראל הסוג הכי נפוץ הוא שיש ישראלי שמגיע מיהודה ושומרון, מוכר יותר בשמו: שיש חברון. היתרון של שיש החברון הוא המחיר כיוון שהוא נגיש יותר, מדובר על אבן גיר שהיא נפוצה מאוד ולכן המחיר בהתאם זול יותר משאר סוגי האבנים האחרות שמוצעות עבור בניית מצבות. נוח לתהליך הבנייה ולכן מוזיל את העלות עבור מצבת יקירכם.

שיש טורקי אפור – גם השיש הטורקי די נפוץ בישראל. ויש לציין כי הוא יותר איכותי משיש חברון.

שיש גרניט סרדו – גם נפוץ בתחום של בניית המצבות, דומה במחירו ובאיכותו לשיש הטורקי.

שיש גרניט שחור – יותר יקר, הרבה יותר דחוס הרבה יותר חזק לטווח הארוך. מדובר על הצבע הכי מבוקש מבין הגרניטים.

שיש גרניט אדום – שיש יקר יחסית בגלל אופיו המיוחד, בעל מראה ייחודי.

שיש גרניט ירוק – פחות נפוץ משאר סוגי הגרניט ובעל מראה מיוחד.

השלב השני בתהליך הבנייה הוא שלב העיצוב

בשלב זה יש לציין עובדה מאוד חשובה. בבתי העלמין בישראל ישנה חלוקה מסודרת בכל הנוגע למידות של המצבות (גובה, רוחב וכד'). זה משתנה בין בתי העלמין ולא רק אלא משתנה גם בין הגושים ובין המבנים השונים שבבתי העלמין (למשל בית העלמין ירקון המכיל מבנים: תמר, דובדבן, שקד, רימון וכו').

מה שכן מתאפשר לבחירת המשפחה הוא למשל צורת המצבה, המשפחה יכולה לבחור את צורת המצבה למשל ישנן משפחות שבוחרות לעצב לב גדול על כרית המצבה. ספר פתוח עם כיתוב מהתהילים, יש משפחות שבוחרות להדפיס תמונה של הנפטר על אבן המצבה (לחרוט או להדפיס). בשלב הרגיש הזה אנו משתדלים בעצם לתת למשפחה את כל האפשרויות שעומדות לפנינו כדי שירגישו שהם מנציחים את יקיריהם בדרך הכי מרגשת עבורם.

השלב השלישי בתהליך בניית המצבה הוא שלב בחירת הנוסח

על פי רוב בשלב זה אנו מתייעצים עם בני המשפחה של הנפטר כאשר כל אחד מבני המשפחה הקרובה מציע את הנוסח שחושב שהכי מתאים עבור הנפטר. כאשר לבסוף מתגבשת ההחלטה על הנוסח המתאים ביותר. לאחר ההחלטה על הנוסח אנו בוחרים את סוג האותיות, ישנן מספר דוגמאות לסוגי אותיות, למשל:

חריטת אותיות רגילה – חורטים את האותיות במכונה מיוחדת ישירות על השיש באמצעות טכנולוגיית לייזר מתקדמת. ולאחר מכן צובעים (על פי רוב בצבע שחור) את החריטה שביצענו על השיש. אפשר לבחור כל גוון אחר להחלטת המשפחה, כמובן בהתאם לסוג השיש.

אותיות בולטות – במקרה של אותיות בולטות, משתמשים על פי רוב בטכנולוגיית CNC. אך אפשר גם לבצע באופן ידני. גם תהליך זה מתבצע ישירות על השיש או האבן. הסוג הזה הוא יותר מיוחד ונבחר לעיתים רחוקות יותר.

אותיות עופרת – יש אותיות עופרת חלקות בגובה פני השיש. שתהליך זה מתבצע לאחר חריטת האותיות על האבן. אנו יוצקים עופרת לתוך החריטה ומיישרים את העופרת לגובה פני השיש. ויש עוד אופציה במקרה זה שלאחר שיצקנו את העופרת על החריטה אנו מסתתים בצורה מקצועית את האותיות כך שיבלטו מעל פני האבן.

אותיות ברונזה – אותיות מתכת ברונזה. מתקינים אותם על גבי השיש עם ברגים ודבק מיוחד. מדובר על ייצור בנפרד של האותיות והתקנתם על גבי השיש לאחר שהוא מוכן.

השלב הרביעי הוא הכנת התהליך מול חברה קדישא

טרם ההגעה של המצבה אל מיקום הקבר, יש לסגור עם חברה קדישא את התשלום עבור יסודות הקבר.

השלב החמישי בתהליך בניית המצבה הוא הרכבת המצבה

לאחר שסיימנו את כל השלבים הקודמים, שהם הכנה בעצם להרכבת המצבה. אנו מגיעים לשלב של העבודה בשטח. כאן אנו מגיעים עם הציוד הנדרש על מנת שנביא את המצבה המוכנה בצורה הבטוחה ביותר אל חלקת הקבר של הנפטר.

לאחר שהמצבה הגיעה למיקום חלקת הקבר, אנו מרכיבים אותה בצורה זהירה, בהתאם לנהלים של בית העלמין.

אחרי שאנחנו מרכיבים את המצבה, אנו שמים רובה בכל החיבורים. מנקים את המצבה, מורחים סילר בהתאם לסוג השיש, ומבצעים ניקיון בסיסי בסביבת המצבה.

במקרים מסוימים יש צורך בסתימת גולל הקבר ביציקת בטון – מדובר על תהליך של קבורת על ברוב המקרים – לחצו כאן וגלו יותר על קבורת על.

ישנן מצבות שהן למעשה נכנסות בתוך מדפי קבורה. דבר שקורה בתוך מבנים של בתי העלמין (למשל בית העלמין ירקון המכיל מבנים: תמר, דובדבן, שקד, רימון וכו'). ושם מדובר על מקרים מורכבים יותר, יש להתייעץ איתנו בטלפון לטובת הנושא.

לסיכום על תהלייך בניית המצבות

תהלייך בניית מצבה הוא תהליך מורכב. ונעשה ברגישות מירבית אל מול משפחת הנפטר, מדובר על שלבים שדורשים הרבה שימת לב, רגישות, סבלנות ובעיקר – הכוונה מקצועית שלנו אל מול הלקוחות שמגיעים עם המטען הכבד בליבם. אנחנו מתמודדים עם סיטואציות מסוג אלו כבר למעלה מ-30 שנה ואנחנו כאן כדי לספק לכם את השירות הטוב ביותר וכמובן, ברגישות המירבית.

השאירו פרטים לקבלת מידע אודות בניית מצבות: מסע בין זיכרון אבן ועיצוב

בלחיצה על כפתור "שלחו" אני מאשר/ת את מדיניות הפרטיות של עולמין

או חייגו:

054-451-1665